Senkronize Olamayan Çocuk

Senkronize Olamayan Çocuk

5395

Duyu Bütünleme Bozukluğu’nu (DBB) açıklayan ve ebeveynlere ilaçsız tedavi yöntemlerini sunan sıra dışı bir kitap.

Çocuğunuz…

Harekete karşı aşırı ya da az mı tepkili? DBB’si olan bir çocuk, dokunulmaktan kaçabilir, belli dokudaki kıyafetleri giymek istemeyebilir, bazı oyunları reddedebilir ya da hareket etmesi için sürekli birilerinin onu dürtmesine ihtiyaç duyabilir.

Seslere, görüntülere, tatlara ya da kokulara karşı aşırı ya da az mı tepkili? Sık sık kulaklarını ya da gözlerini kapatabilir, yemek konusunda çok seçici olabilir ya da duyusal işaretlerin farkına dahi varmayabilir.

Duyusal hislere karşı aşırı arzu mu duyuyor? Böyle bir çocuk, sık sık çamurla oynayabilir, ağzını yemek ile tıka basa doldurabilir, sürekli hareket etmek isteyebilir.

Duyusal ayırt etme sorunları mı yaşıyor? Objeler ve deneyimler arasındaki farkları hissedemeyebilir. Bakmadan elinde ne olduğunu anlayamaz, düşmekte olduğunu ya da nasıl durabileceğini bilemez.

Genellikle yüksek ya da alçak aktivite seviyesi mi yaşıyor? Çocuk, sürekli hareket halinde olabilir, çevresindeki herkesi çileden çıkartabilir ya da tam tersi çok yavaş hareket edebilir, çok çabuk yorulabilir, dünyaya çok az ilgi gösterebilir.

Postür ya da motor koordinasyonu sorunları mı yaşıyor? Kambur durabilir, garip yürüyebilir, dikkatsiz olabilir ya da kazalara meyilli olabilir.

Yukarıda sayılanlar Duyu Bütünleme Bozukluğu’nun genellikle ilk belirtileridir. Duyu Bütünleme Bozukluğu, çok yaygın ancak genellikle yanlış tanımlanmış bir bozukluktur. Bu bozuklukta beyin, duyulardan gelen mesajları yanlış tercüme eder. Senkronize Olamayan Çocuk, ebeveynler ve uzmanlar için kapsamlı ve açıklayıcı bilgi ile ilaçsız tedavi yöntemlerini sunmaktadır.

Anlaşılması zor çocukların anne ve babaları için gerçek bir yardım kaynağı. 

T. Berry Brazelton, M.D

Yazar      : Carol Stock Kranowitz

Yayınevi : Pepino

Kitabın websitesi: http://out-of-sync-child.com/

Facebook Comments

You may also like

Zihin Çerçeveleri: Çoklu Zeka Kuramı

Howard Gardner, Çoklu Zeka Kuramı’nı savunan en önemli